Een strategische meesterzet

RauwCC vaart uit met nieuwe businesspartner

"We zaten jarenlang in een veilige haven. Alleen, we kwamen die haven maar niet uit." Maarten Reijgersberg koos op 1 juli 2016 het ruime sop - met een nieuwe businesspartner. In een gelijkwaardige samenwerking volgt ondernemer en investeerder Jeroen Soeterbroek als nieuwe aandeelhouder de Belgische Cronos Groep op. 

Soeterbroek, directeur van digital agency Connect Holland, houdt van vernieuwen en van bouwen. "Ook met RauwCC bouwen we verder aan een mooi bedrijf, met klanten die er graag komen en écht geholpen worden. Want je moet altijd denken aan het einddoel van de opdrachtgever."

Over de samenwerking

"Maarten en ik hadden al snel een klik", legt Soeterbroek uit. "We zijn beide eerlijke, gevoelige ondernemers die het voordeel inzien van een lokaal georganiseerde bundeling van krachten. En ik was altijd al gecharmeerd van de benaderbaarheid en de Rotterdamse mentaliteit van RauwCC."

Behalve de overeenkomsten zijn de kersverse zakenpartners op sommige vlakken juist compleet anders; daar waar Reijgersberg vooral inventief en creatief is, is Soeterbroek meer bedrijfsmatig en organisatorisch ingesteld. Waar de een soms impulsief handelt, doet de ander dat juist bedachtzaam. "Door die tegenstellingen zijn we enorm complementair", kwam Reijgersberg al snel achter. "Niet alleen als persoon, maar ook in de dienstverlening van onze bedrijven voelen en vullen we elkaar perfect aan." 

RauwCC blijft zelfstandig

Vooralsnog vinden Reijgersberg en Soeterbroek hun partnership "strategisch gezien een meesterzet". Connect Holland en RauwCC zullen daarin nauw samenwerken maar, zo sluit Soeterbroek af: "Het marketingcommunicatiedeel blijft bij RauwCC, dat zelfstandig blijft met de bedrijfscultuur die hen zo eigen is. Daar moet je vooral niets aan veranderen."

Lees hier het officiële persbericht