Maarten's Mind

Maart 2017

Over een week is het zo ver, Maarten stapt met 15 andere ondernemers in de ring om tegen elkaar te knokken - maar vooral tegen lymfklierkanker. De wijzer slaat positief uit, hij viel al veertien kilo af sinds de start van zijn training op 23 december 2016 en op zijn donatiepagina staat de teller al boven de vijftienhonderd Euro!

Maarten had een gezonde uitlaatklep nodig en besloot mee te doen aan het White Collar Boxing Event. En dat was zeker geen makkie, hij viel bijna flauw tijdens zijn eerste training en schrok van zijn uithoudingsvermogen - nou ja, het gebrek daaraan. Sinds januari is hij afgekickt van suiker en heeft steeds meer behoefte aan beweging. Inmiddels zit hij veel lekkerder in zijn vel.

Klaarstomen
Vier keer per week traint de eindbaas van RauwCC onder leiding van voormalig Europees bokskampioene Marichelle de Jong. Zij introduceerde White Collar Boxing in Nederland na haar topsportcarrière en weet als geen ander hoe ze de ondernemers moet klaarstomen voor de wedstrijd. Daarnaast traint hij ook twee keer per week thuis op een WaterRower (voor de kenners; dezelfde als in House of Cards).  Deze is overigens belangeloos door mede White Collar bokser Franklin van der Zijde ter beschikking gesteld.

Nooit opgeven
In maart was Maarten naar Social Media Week New York. Dat weerhield hem er niet van te blijven trainen. Hij hield zich netjes aan zijn schema en liet het fastfood staan. Zijn hotel had een gym én hij kreeg de kans om te sparren in bokswalhalla Gleason’s Gym Brooklyn. Resultaat: een unieke ervaring en een dosis ongekende spierpijn rijker.

Het White Collar Boxing Event telt acht wedstrijden met 16 boksers. Maarten is klaar voor zijn drie rondes van twee minuten. “Ik ben ontzettend trots op mezelf, nooit verwacht dat ik zou staan waar ik nu sta.”

#fitbaas2017
Na het boksevent is Maarten van plan om te blijven boksen en zich aan te sluiten bij de White Collar Boxingclub. Een hele fijne club mensen die drie keer per week met elkaar traint. Met ieder hun eigen motivatie en niets dan liefde  voor elkaar -  buiten de ring. Binnen de ring zwepen ze elkaar op om het uiterste uit zichzelf te halen.

Kortom, alleen de aanloop naar het event was al een positieve ervaring. Tip van Maarten voor de andere entrepreneurs: ontlaad jezelf met een sport die bij je past en maak je geest even helemaal leeg. Daar word je gelukkiger van en uiteindelijk; een betere ondernemer!