Ondernemen is Topsport

Verhalen van spraakmakende ondernemers

Ondernemen en topsport, twee disciplines die mijlenver van elkaar verwijderd lijken. Als je beter kijkt zie je dat de overeenkomsten groter zijn dan de verschillen. Durf, doorzettingsvermogen en visie kenmerken topsporters én de meest succesvolle entrepreneurs.

En net zoals topsporters hebben ondernemers mooie verhalen te vertellen. Ze zijn nooit zomaar daar gekomen waar ze zijn. Zijn vaak uit diepe dalen geklommen en hoge bergen beklommen. Auteur Rob Roelofs en fotograaf Chris Bonis hebben 36 verhalen van spraakmakende Nederlandse ondernemers gebundeld tot een pracht van een boek: Ondernemen is topsport. Niet geheel toevallig is een aantal van hen ook ex-topsporter.

Spraakmakende verhalen

In het boek onder andere interviews met Kees de Jong (nlgroeit), Robert Eenhoorn (AZ), Harald Swinkels (NLE) en Pieter Zwart (Coolblue). En niet te vergeten onze eigen Maarten Reijgersberg.

Het boek is een initiatief van Marcel Broersma en Guido Mangert, oprichters van het Rotterdamse bedrijfsadviesbureau Peak Value, in samenwerking met de Erasmus Universiteit en het Ministerie van Economische Zaken. Niet voor niets schreef minister Henk Kamp (EZ) het voorwoord: “De Nederlandse economie kan net zo min zonder ondernemers die verder willen groeien als de topsport kan zonder sporters die willen winnen.” 

Lezen?

Ondernemen is topsport is gratis voor rauwe opdrachtgevers (zolang de voorraad strekt).

Bestellen?