What's New on Social Media

En ook juni zit er al weer bijna op. Zoals elke maand gebeurde er weer van alles op social media. Een terugblik op de hoogtepunten. Opvallend nieuws: De GIF bestaat 30 jaar! En Facebook maakte daar werk van. Maar eerst dit:

Instagram meldt gesponsorde foto’s of video’s

Instagram maakte bekend dat ze transparant willen zijn over welke berichten in samenwerking zijn geplaatst. Nu is het namelijk nog niet altijd even duidelijk welke berichten op deze manier gesponsord zijn.

Invloedrijke instagrammers (ook wel influencers genoemd) werken regelmatig samen met bedrijven. Om duidelijk te maken welke berichten via een samenwerking zijn geplaatst heeft instagram daarom nu een nieuwe functie! Hiermee creëer je duidelijkheid voor je volgers.

Volgers zien met wie die samenwerking is op de plek waar normaal gesproken de locatie staat (onder de profielnaam). Instagram liet weten dat het in zo’n geval voor beide partijen mogelijk is om de statistieken in te zien.

Handig toch?Wat vind jij ervan dat er nu duidelijkheid komt over wat er wel en niet gesponsord is?

Facebook viert de 30e verjaardag van de GIF!

De GIF bestaat nu 30 jaar. Om dat te vieren is er een nieuwe functie in de reacties bij Facebook. Je kan nu altijd en overal van je af GIF’en. RauwCC doet niets liever, bekijk hier onze rauwste GIF’s of “loopende video’s”:
http://gph.is/29OOLG8
http://gph.is/2aWceqm
http://gph.is/2r37jIM

Facebook vierde Pride Month

Facebook was niet alleen druk met de GIF'jes maar ook met het vieren van Pride Month! Hiervoor voegde het grootste social platform een aantal te gekke functies toe!

  • Werk je profielfoto bij met een Regenboog-frame

  • Reageer met trots (selecteer de regenboogvlag als je een bericht liked)

  • Kleur je foto’s (gebruik effecten en frames als je foto’s maakt direct via Facebook)

  • Pride thema-stickers, -frames en -effecten in Messenger

Wil je ook trots reageren? Like dan de Facebookpagina van LGBTQ@Facebook

 

Deze What's New on Social Media is verzameld en samengesteld door onze snuffelstagiair Johrick Wijma .