What's New On Social Media

Facebook komt met een gloednieuwe app die ons heel nieuwsgierig maakt. En eindelijk zijn de Snapchat-Geofilters live. Benieuwd hoe dit eruit gaat zien? Lees vooral verder.

Facebook creator

Facebook lanceert een nieuwe app voor de creatievelingen onder ons. Voor iedereen die zijn passie online wil delen, is deze nieuwe app zeker een aanrader. Het heeft veel weg van Facebook, maar heeft extra tools die het contact met je fans en het delen van content nét iets makkelijker maken.

Met de nieuwe app: maak je gebruik van exclusieve tools die je live-video’s met een persoonlijke twist leuker maken. Een speciale inbox die alle berichten verzamelt en waar Messenger en Facebook, maar natuurlijk ook Instagram, samenkomen. Met als resultaat: makkelijker anticiperen op je fans. Er zijn grappige frames en camera-effecten beschikbaar met de mogelijkheid om je content op meerdere socialmediakanalen te plaatsen.

Als laatste toevoeging: inzicht in de performance van je content via relevante statistieken over je pagina, je fans en je video. Now we’re talking!

Geofilter op Snapchat

Je hebt het al eerder in een eerdere uitgave van What’s New kunnen lezen, Snapchat is bezig met een nieuwe feature: de Geofilters. En dit is hét moment om je te vertellen dat deze officieel in de lucht zijn! Wij hebben een test uitgevoerd om te kijken hoe je te werk gaat.  

Organiseer je binnenkort een evenement en wil je dat bezoekers aan hun vrienden kunnen laten zien waar ze uithangen? Dan is dit een goede manier om je evenement een extra boost te geven op social media. Eigenlijk is het heel simpel:

Kies uit een kant-en-klaar filter of maak er zelf een. Hiervoor kun je je eigen afbeeldingen uploaden. Bijvoorbeeld zo:

Kies een datum wanneer je het filter wilt gebruiken.

Kies de locatie waar het filter gebruikt kan worden. Teken een ‘hekje’ om de locatie te markeren. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is afrekenen. Goedkoop is het niet, maar op het goede moment met het juiste filter is het een goede investering