Vacaturevideo’s in 360 graden

UITDAGING

AVR zoekt nieuwe collega’s. Maar hoe verleid je potentiële werknemers om bij een afvalverwerker te gaan werken? En dan ook nog eens met de concurrentie van alle andere technische vacatures in de regio. Hoe kan AVR zich hiervan onderscheiden? Een uitdagende opdracht, daar kunnen wij wel wat mee.

AANPAK

Eerst onderzochten we waarom huidige werknemers bij AVR zijn gaan werken. Wat maakt dat zij met een technische opleiding juist deze werkgever kozen? Waarom willen zij bij een bedrijf als AVR werken? Wat blijkt? De fabriek, installaties en technologie waar ze dagelijks mee te maken krijgen zijn de belangrijkste redenen. Superinteressant om mee aan de slag te gaan, want laat dat nu net zijn wat ons ook zo boeit aan AVR.

Met deze info gingen we een brainstorm in. Alle ideeën rond de vraag ‘Hoe laten we potentiële werknemers zien welke techniek we in huis hebben?’ gooiden we op tafel, en dachten en overlegden net zolang tot het beste idee er tussen zat. Want ja, wat is nu vetter dan 360-gradenvideo’s die de hele fabriek laten zien? Met als hoofdpersonen de toekomstige collega’s van de potentiële medewerkers. Die letterlijk laten zien waar deze medewerkers terecht komen. We doken de fabriek in Rozenburg in en na een dag filmen hadden we een genoeg content. Twee 360-gradenvideo’s voor Facebook en vier 180-gradenvideo’s voor LinkedIn en Twitter

RESULTAAT

De video’s stonden klaar. Nu de doelgroep nog zien te bereiken. Om waterdichte advertenties op te zetten schakelden we DMENZO in. Een fullserviceagency voor digitale media. De resultaten waren positief. De twee 360-gradenvideo’s bereikten respectievelijk 50.000 en 60.000 mensen. Veel medewerkers herkennen hun collega’s en reageren vervolgens. Zo zijn zij de ambassadeurs van AVR, precies wat we wilden. 

Een greep uit de reacties:
‘Leuk om de oud-collega’s weer terug te zien.’
‘Cool, Henk!! Succes met het werven van een nieuwe collega!’
‘Henk de Moviestar.’
‘Henk, fantastisch en uiteraard de andere mannen ook succes met werven!’ 

55K
Bereik per video