What's new on Social Media

April 2017

Ook in april gebeurde er weer van alles op de socials. Deze maand iets heel bijzonders: een nieuw platform! Benieuwd welke? Lees dan snel verder.

Maak kennis met... Mastodon!

Dit nieuwe socialmediaplatform is opgericht door de 24-jarige Eugen Rochko uit Duitsland. Het design lijkt op Twitter, met de functies van Facebook. Eugens favoriete heavymetalband inspireerde hem het platform Mastodon te noemen en met behulp van crowdfunding vond hij investeerders.

Mastodon is een vrij, gratis en open-source sociaal netwerk. Naar verluid een alternatief voor commerciële platforms. En daarbij goed en veilig. Een team van moderators controleert alle content en zo nodig verwijderd. Ze letten op verkooppraatjes of discriminerende content.

Op één scherm zie je verschillende tijdlijnen, wat het overzichtelijk maakt. Het lijkt erop dat Rochko het beste van de verschillende kanalen heeft samengevoegd.

Wat vinden wij? Mmm, het klinkt allemaal erg rooskleurig. Een veilig platform, waar je niet om de haverklap een advertentie voorbij ziet komen, gebruikers elkaar niet lastig kunnen vallen en ook nog eens ontzettend gebruiksvriendelijk. We zijn benieuwd naar de toekomst van Mastodon en zien het op dit moment als een nieuwe concurrent van Twitter.

En o ja, wil je het meteen proberen en een account aanmaken? Even geduld. De servers van Mastodon zijn (nu al) overbelast!

Instagram introduceert mini-selfiestickers die je kunt vastzetten

Meer dan 200 miljoen Instagrammers gebruiken dagelijks Stories. En die gebruikers moet Instagram blijven verrassen om de aandacht vast te houden. In april voegde het platform daarom meer features toe om verhalen te vertellen met beelden. Zo introduceerden ze selfie-stickers die je kunt vastpinnen op je foto of video.

Hoe werkt het? Maak je een foto of video en klik je op de smiley (bovenaan je scherm), dan zie je een nieuwe sticker met een icoontje van een camera. Klik erop om een mini-selfie te nemen en plaats die op je foto of video. Als je de mini-selfiestickers pint op je video, beweegt de sticker mee met de persoon die je sticker draagt. Je kunt meerdere stickers vastpinnen in je video.

Wat vinden wij? Altijd leuk, die nieuwe functies!

LinkedIn maakt directe berichten sturen makkelijker

In april introduceerde LinkedIn een feature die het onderhouden van je contacten eenvoudiger maakt. Met de chatfunctie start je nu gemakkelijk een gesprek en verstuur je (persoonlijke) berichten.

Hoe werkt het?

Het werkt dus hetzelfde als Facebook Messenger op de pc. Makkelijk, toch?